Vad vi gör

Uthyrningen av Kvarnstugan är stommen i vår verksamhet. Här har hållits födelsedagar, dop och bröllopsfester, firmafester, föreningsmöten och begravningskaffe. Till Kvarnstugan finns rullstolsramp och toaletterna är handikappanpassade.

Uppe på Kvarnstugans vind hittar vi Hägglunds fotomuseum med bilder av Erik Hägglund. Museet invigdes 2000. Utställningen förnyas med några års mellanrum. Till museét kan man endast ta sig via trappor.

Kvarnen är vår största byggnad, den är ståtlig på utsidan och mysig på insidan och byggnaden är fylld av historia. Inne i kvarnen på nedrevåningen hittas ett litet hästmuseum med saker som hörde till och på vinden kan man bekanta sig med hur en kvarn såg ut. Till kvarnen tar man sig endast via trappor.

Petanqueplanen färdigställdes sommaren 2020. Spelet lämpar sig för alla åldrar och fysiska förutsättningar. Det går bra att ta sig fram med rullstol. 

Gå till bokningssidan eller ring vår värdinnna på 050-568 9941 om du vill boka någonting.

Vi ordnar en rad olika evenemang, till exempel "Allsång på kvarnen" som lockar många besökare år efter år. Dessutom samlas frivilliga bybor och gör ett värdefullt jobb på våra regelbundna talkodagar. Sedan 1989 har årets Rökiöbo korats varje år för att uppmuntra personer som har gjort något extra för byn eller fört upp byn i offentlighetens ljus